Enerji Tasarrufu Haftası

12.01.2022 120

-Kalabalıklaşan dünyamız nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm ile daha uzun süreli kullanabiliriz.

-Tekrar değerlendirilebilen atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde edebiliriz. Örneğin; bir ton kâğıdın geri dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmesi önlenebilir.

-Plastik ambalaj atıklarının geri kazanılması sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir.

-Dönüşen her ton cam için ise 100 litre petrol tasarrufu sağlanır.

-Metal ambalajları ve ahşap ambalajları geri dönüştürerek doğal alanlarımızı bozulmadan koruyabiliriz.

Enerji Tasarrufu Haftası münasebetiyle öğrencilerimizin hazırladığı etkinlik büyük beğeni topladı.

Adres:
SARIBÜK MAH. 4012 SK. SARIBÜK İLKOKULU SİTESİ MEHMET NAZIM HALEFOĞLU ILK VE ORTA OKUL BLOK NO: 20 ALTINÖZÜ / HATAY